Bestellijst

Geen bestellingen

Coronaprotocol

donderdag, 3 september, 2020

Om de veiligheid voor iedereen in acht te nemen heeft VU Westland een coronaprotocol opgesteld. Wil je onderstaande tekst doornemen voordat je naar een cursus komt zodat je weet welke afspraken we met ekaar maken om voor iedereen zo veilig mogelijk de lessen te kunnen volgen. 

VU Westland heeft in elk lokaal definfecterende pompjes staan, overal zijn apparaten met papieren handdoekjes opgehangen. We reiningen de toiletten extra. We vragen elke cursist een coronacheck te doen voordat de les begint. We ventileren alle lokalen extra (neem bij koud weer een trui of vest mee want de ramen staan open). Het grote creatieve lokaal waar schilderlessen en bloemschikcursussen plaatsvonden is verplaatst een grotere zaal in Bibliotheek 's-Gravenzande. Zo kunnen we bij de VU de taalgroepen ontvangen in ons grootste lokaal zodat iedereen veilig mee kan doen. Waar nodig is, hebben we kleinere groepen om de anderhalve meter afstand te bewaren. We hebben ook webcams geplaatst. Mocht je een kuchje hebben, dan kun je thuis online de les meekijken. Hieronder het protocol: 
 

PROTOCOL TIJDENS DE LESSEN BIJ VU WESTLAND
Wij vragen je aandacht voor de volgende afspraken die wij met elkaar maken, om voor iedereen zo veilig mogelijk de lessen te kunnen volgen:

Gezondheidscheck:
Wij wijzen je op de gezondheidscheck. Wij gaan ervan uit dat iedereen zich hieraan houdt en niet naar een cursus of activiteit komt als hij/zij klachten heeft. Bij inschrijven van de cursus gaat de cursist hier automatisch mee akkoord.
 

Klachten, dan online les:
Heb je verkoudheidsklachten? Of heeft iemand in jouw huishouden koorts? Kom dan niet naar de les. In dat geval kun je de les online meekijken. De docenten werken met Teams of Zoom. Vraag jouw docent om de inlogcodes. 

Wanneer de docent verkoudheidsklachten heeft óf iemand in zijn/haar huishouden koorts heeft, dan gaat de les niet door. Je wordt hiervan per email op de hoogte gesteld. De les wordt, indien mogelijk, later ingehaald.


Voor aanvang en tijdens lessen:
Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang naar binnen. Zowel cursisten als docenten houden 1,5 meter afstand van elkaar. Uitzondering hierop zijn mensen die in hetzelfde huishouden wonen.

Pauzes:
De pauzes vinden plaats in het lokaal. In de locatie VU ’s-Gravenzande is de koffiecorner dicht. Waar mogelijk zal de gastvrouw/-heer een kan koffie en thee in het lokaal neerzetten. Hierbij het verzoek één iemand koffie/thee in te laten schenken. Aan de cursisten die hun lessen volgen bij bibliotheek ’s-Gravenzande en bibliotheek De Lier het verzoek één iemand koffie/thee uit de automaat te laten halen voor de hele groep.

Na afloop:
Blijf niet langer dan nodig is.

Desinfectie
Desinfecteermiddelen zijn op al onze locaties aanwezig. Bij binnenkomst graag je handen desinfecteren. Cursisten kunnen hun eigen tafel reinigen en desinfecteren met de daarvoor beschikbaar gestelde materialen.

De lokalen:
Wij hebben de lokalen zo ingericht dat de anderhalve meter gehandhaafd kan worden. Graag de tafels op deze manier laten staan.

De deuren van de lokalen blijven gedurende de les open. Ook de ramen blijven zoveel mogelijk open. We raden je aan hier rekening mee te houden in je kledingkeuze. Voor de les en tussen de lessen door worden de lokalen gelucht.